Mit viszel ajándékba?

 

Add idén Te a leghasznosabbat! 

karacsonyiakcio.jpg 

 

logo.png

Nem lehet elégszer!

elégjó

Csatlakoztál már?

Friss topikok

02.
október

A tutianyuság

Lane  |  komment

Kétgyermekes anyaként engem is izgat, hogyan tudnám még pontosabban, még élvezetesebben élni az életem. A Neten megtaláltam az ideális anya életmódot. Nincs nagy titok körülötte, csak be kell építeni a tudatosságot, ennyi az egész.

Nézzük, mi mindenben kell remekelned – időrendi sorrendben, az ébredéstől számítva.  Nem is tudom, hová érdemes tenni a kezdeti pontot ebben a mókuskerékben. Gondoltam, kezdjük ott, hogy felébredünk, de nem lehet, mert ahhoz, hogy kötelességtudóan elindulj reggel dolgozni, ahhoz már előző este előkészületeket kell tenned. Beállítod a mobiltelót (nem is tudom van-e még, aki klasszikus vekkert használ), kikészíted a ruhádat, és időben lefekszel.

Ezek után alszol egy jót, ami szintén egy tudatos folyamat eredménye, mégpedig annak, hogy nappal nem ittál annyi kávét.  Tehát csörög a mobil-óra, de Te nem nyomsz szundi gombot, hanem pislogsz, nyújtózol ,és hasizmot használva kipattansz az ágyból.  Mondanám, hogy főzöl egy kávét, de Te tudod, hogy a kutatók szerint kevésbé egészséges, ezért megpróbálkozol a zöld teától felébredni, mert az jobb a testnek- léleknek.

A tea mellé kell, hogy egyél reggelit is, hiszen ez a nap legfontosabb étkezése, de legyen valami könnyű és tápláló, nehogy már kora reggel beköszöntsön a kajakóma. Egy kicsit vacillálsz a saláta aprítása közben, mert valahol azt is olvastad, hogy reggel úgy kellene kajálni, mint egy király.

Lassan rágsz, hogy optimális legyen az emésztésed, és közben elhessegeted ama kósza gondolatodat, hogy elolvasd a reggeli sajtót.  Odafigyelsz arra, hogy a negatív hírek ne rontsák el a napodat, így csak néhány könnyed blogra futja, ahol  nálad tutibb anyuk segítenek tanácsaikkal. Átfut az agyadon, hogy valamit nem jól csinálsz, mert neked nincs még újrahasznosított ruhatárad, és a cserepes fűszerkerted még köszönőviszonyban sincs a képen láthatóval, ám igyekszel nem felhúzni magad, mert ha indokolatlan stresszes állapotot engedélyezel magadnak, akkor oda az egész napod. De Te azt nem engedheted meg magadnak!

Ezek után felöltözöl, szépen elkészíted a bio-sminkedet, hajlakk bojkottálva, mert az a cég gyártja, akit manapság jobb bojkottálni, a Facebookon olvastad, ahova csak véletlenül, meggondolatlanságból regisztráltál.

A napod eddig még semmi, ezek után jön az igazi tudatosság. Fel kell ébreszteni a gyerekeket. Kedvesen, cirógatva teszed, nehogy gallyra vágd az egész napjukat a zaklatásoddal. Szerencsére nagy odafigyeléssel nevelted őket, így mennek maguktól mosdani, fogat mosni, felöltözni, és még a fésülködés sem marad el. Te pedig elcsomagolhatod addig az egészséges uzsonnájukat.  Csak, hogy a tudatos nevelésed megveregesse a vállad, percre pontosan minden családtag ott áll az ajtóban, útra készen, rendezett ruhában, tiszta cipőben, táskával a hátukon.

Az autóban mosolyogva kapcsolod be a biztonsági övet, klasszikus zene szól a kocsiban, hogy ma mindenki okosabb legyen a tegnapnál. Az út során egyszer sem rázod az öklöd, a szabad parkolóhelyet pedig még fogmosáskor megszuggeráltad.

Munkahelyedre érve a beléptető kapunál már kigondolod, hogy mi a mai menetrend, nehogy  kérdőjel legyen benned, ha váratlan feladatot ad az amúgy tudatosan kiválasztott főnököd. Mert a felelősségvállaló, kötelességtudó nő maga választja ki a munkahelyét, a főnökét. Még válságban is. Az ebédedet a fitness-stúdió kifőzdéje hozza, mert odafigyelsz a kalóriákra. A prezentációd kifogástalan, a kollégák szeretnek, hiszen Te tudatosan viszed előre a céget a folytonos jó ötleteiddel.

Hazafelé összeszeded a gyerekeket, és mivel időzavarba sose kerülsz, így van időd kedélyesen elcsevegni az osztályfőnökkel és a többi szülővel is. Az SZMK ülésről sosem felejtkezel el!

Suli után edzésre kanyarodsz, és amíg a gyerekek fociznak, te lenyomsz egy gyenge edzőtermi programot, fittség mindenek előtt!, és különben sem szeretnéd magad néhány plusz kilóval, arról nem is beszélve, hogy a kaján vigyort sem akarod látni a férjed ex-barátnője arcán.

Hazaérsz, elkészíted a pihekönnyű vacsit, leülsz társasozni a srácokkal, majd míg a többiek fürdenek, te feltakarítod a lakást. Nem vagy fáradt, mert a helyes időbeosztással, a tökéletes terveddel képes vagy uralkodni az életeden.

Mire letusoltál, a srácok már ágyban, a táska elpakolva, holnapi ruha kikészítve, játékok a helyükön. Olvasol egy 9 oldalas mesét, homlokukra nyomsz egy puszit, majd lekapcsolod a villanyt és bebújsz a férjed mellé. Ha igazán jó tervező vagy, akkor még nem alszik. És Te sem ásítozol.

Összebújtok, megszeretgetitek egymást, és hála a tutianyuságnak, egyik gyerek sem kiabál vagy nyit be hozzátok. A huncutkodás után még előveszel egy könyvet, hogy szellemi síkon is táplálkozz. Pontban este 10-kor elalszol, hogy szigorúan meglegyen a napi 8 óra alvás.

Álmodban sajnos csokis palacsintát eszel és ágyban henyélsz, míg a gyerekeid nyalókát szopogatnak a tévé előtt ülve. De Te nem aggódsz, mert tudod, hogy ez csak egy rossz álom lehet.

komment

süti beállítások módosítása