Mit viszel ajándékba?

 

Add idén Te a leghasznosabbat! 

karacsonyiakcio.jpg 

 

logo.png

Nem lehet elégszer!

elégjó

Csatlakoztál már?

Friss topikok

tizmillioszoros nap.jpgAzt mondják, ma tízmilliószoros nap van, így most még jobban oda kell figyelni, hogy mit gondolunk, mit szeretnénk megteremteni magunk körül. Személy szerint kicsit fenntartással fogadom ezt, de úgy vagyok vele, mint a szellemekkel. Nem akarom hinni, hogy vannak, de ne mutatkozzanak meg előttem bebizonyítani. Szóval vagy 10 milliószoros erővel bírunk, vagy nem, de a Minelli.hu nem áll a jó útjában, ezért utánajártam a témának. Zanzásítva:

A tibeti buddha napokat hívják 10 milliószoros napnak, és a  mai nap az idei év utolsó ilyen napja, és mint ilyen, ma kifejezetten figyelni kell a gondolatainkra.

Egy kicsit olyan ez, mint a karácsony, a nőnap és az anyák napja. Mármint abban a tekintetben, hogy a jeles napokon szokás egy kicsit jobban rákoncentrálni a szeretetre, holott minden napunkban benne kellene lennie a békevágynak, a szeretetnek, a megértésnek, a teremtésnek.

Nem bonyolult rendet tenni magunk körül, csak konzekvensen kell eljárni. Reggelente érdemes hamarabb felkelni, hogy nyugodtan kezdjünk neki a napunknak. Jusson idő a kellemes ébredésre, a napi tennivalónk fejben történő listázására, a hajunk, sminkünk elkészítésére, a reggeli elfogyasztására,  mindezt azért, hogy meghozzuk a döntést: Ma jól fogjuk érezni magunkat, és minden egyes nappal közelebb lépünk céljaink eléréséhez!

Azért abban megegyezhetünk, hogy a tudatos életvitel kemény meló, pláne az elején, aztán úgy gondolom, hogy idővel belerázódik az ember. Le kell vetkőzni a nem idevágó, ám erősen belénk ivódott mintákat, aktualizálni kell megoldó készletünket.

Egy mantra kezdetnek:

"Istenem, adj derűt, hogy elfogadjam azt, amit nem tudok megváltoztatni. Bátorságot, hogy megváltoztassam azt, amit meg bírok változtatni, és bölcsességet, hogy fel tudjam ismerni, a kettő közötti különbséget."

Marcus Aurelius

1 komment

süti beállítások módosítása