Mit viszel ajándékba?

 

Add idén Te a leghasznosabbat! 

karacsonyiakcio.jpg 

 

logo.png

Nem lehet elégszer!

elégjó

Csatlakoztál már?

Friss topikok

9be56396a32f2591577e6c1065cafcd2.jpgEljött az új év, a nagy fogadkozások időszaka. Legalábbis az év első hetében. A statisztika szerint viszont ezek a január elsejéhez kötött döntések az esetek nagy többségében csak pillanatnyi fellángolások, amiket nem tartunk meg hosszú távon. Ilyen fogadalom a dohányzásról való leszokás, a fogyókúra, a rendszeres edzés, a káromkodás elhagyása, a tudatosabb pénzgazdálkodás. Ha Te is tettél újévi fogadalmat, én szurkolok neked.

A rutinos fogyókúrázók tudják, hogy milyen nehéz kontrollálni az ételbevitel mennyiségét és a minőségét. Sóvárogva, dühösen vesszük tudomásul, hogy nincs több csoki, tészta, kenyér. Mindezt úgy, hogy közben rettegünk az elbukástól, a zsírtól, a kilóktól. Az is köztudott, hogy a gyorsan sokat módszer nem lesz tartós.

Csak elkezdeni nehéz

  • Válaszd ki a számodra megfelelő és leginkább tarthatónak tűnő diétázási módot: szénhidrátmentes, vércsoport, kalória szerinti, húsmentes
  • Az eredményes fogyókúrához fontos a tervezés, ha képtelen vagy előre összeállítani az étrendedet, akkor ne is vágj bele. Egy hétre előre legyen meg a mindennapi betevőd listája, hogy ne válj éhes impulzusvásárlóvá.
  • Egy héten melyik két napot (minimum) szánod az edzésre? Csak elkezdeni nehéz, majd meg fogod szokni. Ha szeretsz táncolni, kedveled a zenét, akkor jó lehet a zumba (vagy bármelyik alfaja), a különféle zenés tornák. Ha elmélyülnél inkább edzés közben, ajánlom a jógát, pilatest.

Cél helyett a folyamat

Azt gondolom, hogy minden kis lépés előre visz bennünket, amit az egészséges életmódért teszünk. Nem kell, hogy mindig a konkrét (nagy) cél lebegjen a szemünk előtt, mert akkor minden nap kudarc, hogy még sehol sem vagyunk a hőn áhított eredménytől. Hatékonyabb, ha elégedettek vagyunk minden nappal, amikor másképp tettünk, mint eddig. Aztán majd csak elérjük az ideális állapotot. Mosolyogva, boldogan.

Ne olyan diétába kezdj, aminek lejárati ideje van, hanem fókuszálj olyan egészséges életmódra, ami örökké tart.

komment

süti beállítások módosítása