Mit viszel ajándékba?

 

Add idén Te a leghasznosabbat! 

karacsonyiakcio.jpg 

 

logo.png

Nem lehet elégszer!

elégjó

Csatlakoztál már?

Friss topikok

A Google Trends szerint 2013-ban a Hogyan... kategóriában arra kerestek rá a legtöbbet, hogy Hogyan kell csókolózni. Úgy tűnik, hogy a fiatalok (feltételezem, hogy ők adták a statisztikai eredményt) ezt a tudást a weblapok, blogok segítségével próbálják meg elsajátítani, az arc nélküli online felületeken próbálnak informálódni e csodaszép dologról.

Nem szeretem, ha valaki az annakidejénbezzeg szöveggel bénít, de most mégis kölcsönveszem. Annak idején bezzeg, mi nem tudtuk a kíváncsiságunk miatti kutakodást ennyivel "megúszni". Emlékszem, mi a nagylányok beszélgetéseiből próbáltunk mondatfoszlányokat elcsípni - kéretik nem összekeverni a hallgatózással - és ily módon igyekeztünk összerakni a képet és a forgatókönyvet a fejünkben, hogy majd ha eljön az ideje, rendesen helyt tudjunk állni.

Mindemellett természetesen lehetőségünk volt a könyvtárban, vagy a családi könyvespolcon óvatosan elhelyezett lightos felvilágosító könyvecskét is áttanulmányozni, de a könyvtárban ciki volt, otthon meg...nos, talán egy kiskamasz számára otthon is ciki ilyet nyíltan olvasni.

hogy kell csokolozni.jpg

Ami a baráti körünkben felettébb hasznosnak bizonyult, az a Dr. Veres Pál "Pali bácsi" szexológus Az orvos válaszol rovata. Arra már pontosan nem emlékszem, hogy ezt melyik újságban találtuk (talán az Ifjúsági Magazin), de számtalan tanulságos történetet megismertünk a szerkesztőségbe érkező levelek és Pali bácsi válaszai által, amit aztán sutyorogva, nevetgélve megvitattunk a barátokkal.

Azon gondolkodtam, hogy vajon helyes vagy helytelen, hogy a kamaszok a netet használják szexuális felvilágosodásra, de ha hiteles forrásból választanak írásokat, akkor mégiscsak jobb, mintha egyik - másik félreinformált kortárs próbálja meg befolyásolni őket.

Kedves dolog a nosztalgia.  Te emlékszel még, hogy milyen volt az első csók?

komment

süti beállítások módosítása