Mit viszel ajándékba?

 

Add idén Te a leghasznosabbat! 

karacsonyiakcio.jpg 

 

logo.png

Nem lehet elégszer!

elégjó

Csatlakoztál már?

Friss topikok

kamaszpanasz.jpg

A gyermeknevelés számtalan öröm és küzdés tárgya, rengeteg poén és aranyos történet marad fenn a korai évektől kezdve a kamaszkorig, és utána is persze.

Összeszedtünk 7 dolgot, amit szülőként tanácsos elkerülni, ha kamasz gyermeket nevelünk:

1, Ha eljönnek a barátai, ne akarj túlbuzgó lenni! Ne nyitogass be 10 percenként, hogy éhesek-e, szomjasak-e, ne előttük szekáld, hogy ma sem vitte ki a szemetet! 

2, Ha házibulit rendez, ne nyitogass be hozzá 10 percenként, hogy hangos a zene, és különben is, amit hallgatnak az nem is zene, hanem zaj. Ne ajánld, hogy kapcsoljanak helyette valami dallamosabbat, mondjuk Britney Spears-t vagy SP-t, és semmiképp ne ülj be közéjük beszélgetni.

3, A Kamasz barátait ne terheld az ő pucér babafotóival, sem azzal, hogy milyen volt, amikor első osztályos korában kihullott elöl a foga és ott fújta ki a levesből a csigatésztát!

4, Nyári szünetben vagy hétvégéken semmiképp ne nyiss be kora reggel a szobájába, csak hogy elmondd, elindulsz dolgozni, és hogy kiadd a mai teendőit!

5, Attól sem leszel népszerű, ha a Kamaszt úgy engeded el szórakozni, hogy sötétedésre érjen haza, de azzal is kikergeted a világból, ha beregelsz azokra a közösségi oldalakra, ahol ők nyomulnak a barátaikkal. A tudta nélkül ne posztolj róla szóló - cukorfalatnak gondolt - képet a Facen!

6, Ne táncolj a nappalidban, hangosan énekelve, mert könnyen áldozatául esel a kifinomult kritikai érzékének!

7, Ha vásárolni mentek, eszedbe ne jusson pontosan olyan ruhát venni, mint amit ő választott magának. Ha megteszed, készülj fel arra, hogy a fejedhez vágja majd, hogy ez a bolt fiataloknak kínál ruhát, te pedig ne akarj fiatalnak látszani.

Te mivel egészítenéd ki a listát? :)

teenagers.jpg

 

Címkék: gyereknevelés tinédzserek kamasz

1 komment

süti beállítások módosítása