Mit viszel ajándékba?

 

Add idén Te a leghasznosabbat! 

karacsonyiakcio.jpg 

 

logo.png

Nem lehet elégszer!

elégjó

Csatlakoztál már?

Friss topikok

Napjainkban a technika nagyon elkényezteti az átlagfelhasználót. Pillanatok alatt felkapcsolódhatunk - vezeték nélkül is - a  világhálóra, gyorsan elindíthatjuk a programokat, és a székünkből beszerezhetünk mindent, amire szükségünk van. Emlékszem még arra az időszakra, amikor várva vártuk, hogy  egy-egy számítógépes magazin CD mellékletén böngészhessük a számunkra érdekes programokat. A suliban floppyt használtunk, luxus volt az otthoni Internetelérés, és szülinapra joystickot kértünk.

Azok a csodás 90-es évek!

1, Nagy és kis floppy lemezek – adattárolás a hajlékonylemezek segítségével. Az utóbbi tíz évben fokozatosan elhagytuk a használatát, helyette eleinte CD-t, DVD-t használtunk, mára már a pendrive, a külső merevlemez, vagy akár a felhők szolgálnak helyette.

2, Betárcsázós internet – még a Szomszédok című teleregény nagyra becsült szereplője, Vágási Feri is hangot adott annak, hogy milyen előnnyel jár, ha beszáll az Internetbe. Örültünk neki, de azért sokkal kényelmesebb a mai változat. A hangja megvan még?

3, Commodore 64 számítógép – tévéhez kapcsoltuk, a kazettát betettük a hozzákapcsolt magnóba és vártuk a játékot.

4, Joystick Kinect helyett – aktívabb játékosok nagyon gyorsan ripityára törték a jégkorong vagy kosárlabda játékok során. Emlékszem, hogy ment a harc, ha csak egy joystick volt, hogy a közös játék során ki kínlódjon a billentyűzettel…

5, Win 3.1 – végre egy grafikus felhasználói felület a DOS után. Az első Windows, amit magyar nyelven is kiadtak.

 

foto:pinterest

komment

süti beállítások módosítása